Itt a Renault-logós Nissan Qashqai

renault kadjar
Vágólapra másolva!
A Kadjar minden dimenziójában nagyobb a testvérénél.
Vágólapra másolva!

Bemutatta új, a Koleos helyére lépő kompakt szabadidő-autóját a Renault. Az egy számmal nagyobb Capturnek tűnő modell a Kadjar nevet kapta, padlólemezén a Nissan-Renault szövetség minden előnyét kihasználva a Qashqai-jal osztozik. A japán testvérmárka nagy sikereket ért el a saját modelljével a kompakt szegmensben, a franciák ezt a lendületet szeretnék meglovagolni.

Forrás: Renault

A Kadjar utastere kevésbé játékos, mint a Capturé, mert a Renault prémiumközelibb hangulatot akart teremteni. A Kadjarban mutatkozik be az új R-Link 2 multimédia rendszer, amelyhez hétcolos érintőképernyő és hangfelismerés társul.

Forrás: Renault

A 4450 milliméter hosszú, 1840 milliméter széles és 1600 milliméter magas Kadjar minden dimenziójában nagyobb a Qashqai-nál, a 472 literes csomagtartó 42 litert ver a testvérmodellre. A motorkínálat egyelőre nem publikus (ezt talán a genfi premierre tartogatják), de meglepő lenne, ha nem lenne teljes azonosság a Nissan kínálatával, azaz jöhet az 1,2-es és 1,6-os turbós benzines (115 és 150 LE), valamint az 1,5-ös és 1,6-os dízel 110 és 130 lóerővel.

Forrás: Renault

A Kadjar front- és összkerékhajtással egyaránt rendelhető lesz.