350-nel száguld tető nélkül az új Lamborghini

Lamborghini Aventador LP 750-4 SV Roadster
Vágólapra másolva!
A nyitott tetejű autók többségénél a kényelmes haladás és a hajunkat borzolgató szél adja az élmény nagy részét. Ezzel szemben a Lamborghini Aventador LP 750 SV nyitható tetejű Roadster változata a kompromisszumok nélküli száguldásról szól.
Vágólapra másolva!
Forrás: Lamborghini

Az Audi tulajdonában lévő, olasz szupersportautókat gyártó cég bemutatta legújabb büszkeségét, a teljes nevén Lamborghini Aventador LP 750-4 SuperVeloce Roadstert, amely az eddigi csúcsmodellnek a csupán 500 példányban készülő, nyitható tetejű változata. A kupé Aventadorhoz hasonlóan itt is 50 lóerő többletet jelent az SV kezelés, így a 6,5 literes szívó V12-es motor 750 lóerőt képes leadni 8400-as fordulaton, míg a maximális nyomatéka 690 Nm.

Forrás: Lamborghini

Hogy az erő ne gumifüstté alakuljon egy padlógázas gyorsítás esetén, arról a 4. generációs Haldex összkerékhajtás gondoskodik, természetesen a hátsó tengelyre mindig több erőt juttatva. A kupéhoz hasonlóan a roadster is megkapta a mágneses elven működő adaptív lengéscsillapítást, valamint a változó áttételű, dinamikus kormányzást is.

Forrás: Lamborghini

50 kilót faragtak le a mezei Aventador LP 700-4 Roadster tömegéből, így szárazon csupán 1575 kilót nyom az LP 750-4 SV Roadster. A 0-100-as gyorsulás mindössze 2,9 másodpercbe telik, a száguldás pedig a 350 km/h-s végsebességig tart.

Forrás: Lamborghini

Azért, hogy az utasok jobban élvezhessék a motor csodás üvöltését, a motor- és az utastér közötti szélvédő elektromosan lenyitható. A kivehető, kétrészes karbontető darabonként csupán 6 kilót nyom és a csomagtérben egy erre a célra kialakított tárolóhelyre lehet betenni.

Forrás: Lamborghini

Az Aventador LP 750-4 SV Roadster első példányait 2016 elején szállítják le, az autó ára 357 ezer euró (kb. 111 millió forint), de ebben még az adók nincsenek benne.