Porschére hasonlít az új Kia

Kia Sportage
Vágólapra másolva!
Szeptemberben érkezik a negyedik generációs Kia Sportage, a koreai gyártó már hivatalos grafikákat is közzétett róla.
Vágólapra másolva!

A Frankfurti Autókiállításon debütál a vadonatúj Kia Sportage, ezért kedvcsinálónak a gyártó kiadott néhány hivatalos rajzot a kocsiról. Ahogy a márkától már megszokhattuk, az új Sportage formaterve is a gyártó európai központjában, Frankfurtban készült.

Forrás: Kia

Alapvetően a 2013-ban bemutatott KX3 koncepcióra építettek, és az ott már látott „tigris-hűtőrácsot” átveszik, de a lámpákat és a lökhárítókat kicsit finomították. Feltűnően hasonlít a rajzokon látható autó a Porsche Macanra, főleg az orr-rész és a fényszórók elhelyezése lehet ismerős.

Forrás: Kia

A beltér egyszerű és letisztult lesz, a mai divatnak megfelelően nagyméretű érintőkijelzőt helyeztek el középre, a gombok számát pedig igyekeztek minimalizálni. A Kia szerint az utastér egy kategóriával magasabb minőségi szintet nyújt majd, mint az elődben.

Forrás: Kia

A motorokról csak annyit tudni, hogy új erőforrások érkeznek a meglévőek mellé, a Soul EV-hez hasonlóan várható egy teljesen elektromos verzió, az alapmotor pedig akár a Cee’dből ismert háromhengeres turbó is lehet. Az új Sportage első példányait várhatóan 2016 elején lehet majd megvásárolni.