Három Bentley is kijön az új Aston Martin árából

Aston Martin Lagonda Taraf
Vágólapra másolva!
Hatalmas, négyajtós, borzasztó gyors és méregdrága a sportkocsijairól híres brit gyártó luxuslimuzinja, amelynek végre az árát is elárulták.
Vágólapra másolva!
Forrás: Aston Martin

Az Aston Martin legújabb luxuslimuzinját, a Lagonda Tarafot eredetileg csak a Közel-Keleten tervezték értékesíteni, de olyan pozitív visszajelzéseket kaptak, hogy végül Szingapúrban, Dél-Afrikában és az Európai Unió egyes országaiban, így természetesen a hazai piacán, az Egyesült Királyságban is elérhető lesz az újdonság.

Forrás: Aston Martin

Végre kiszivárgott a kocsi ára is, 696 ezer angol fontot, azaz bő 300 millió forintot kell majd fizetni érte az Egyesült Királyságban, így a Lagonda Taraf az egyik legdrágább luxusautó a piacon. Összehasonlításképp a Rolls-Royce Phantom átszámítva 163 millió forintba, a Bentley Mulsanne 100 millió forintba, az azonos motorral hajtott, szintén négyajtós Aston Martin Rapide S „csupán” 67 millió forintba kerül.

Forrás: Aston Martin

Karakteres formatervével az 1976-ban bemutatott, Williams Towns által tervezett első Lagondára emlékeztet az új Lagonda Taraf. A luxusautó alapját az alumínium VH padlólemez adja, amelyre a márka többi modellje is épül, a karosszéria szénszálas anyagból készül, a belső teret pedig teljesen személyre szabják a vevő igényei szerint. A hatalmas orrban a márka széles körben használt, 550 lóerős, 5,9 literes V12-es motor dolgozik, amely a Lagonda Tarafot akár 322 km/h-s sebességre is gyorsíthatja.

Forrás: Aston Martin

Kézzel gyártja a kocsit az Aston Martin egyedi igényeket kielégítő, 2013-ban alapított "Q" részlege a cég gaydoni főhadiszállásán. Akinek megtetszett az elegáns négyajtós, siessen, mert csupán 200 darabot készítenek belőle, ezek nagy része pedig jó eséllyel arab sejkeknél köt majd ki.