Jön a Suzuki Swift, ami két litert fogyaszt

Suzuki Swift Hybrid
Vágólapra másolva!
A Suzuki idén gyártásba küldi a Swift környezetbarát, konnektorról tölthető hibrid változatát, de sajnos nem nekünk szánják.
Vágólapra másolva!
Forrás: Suzuki

Az Esztergomban is gyártott kisautó Indiában is népszerű, talán ezért, és a tervbe vett állami támogatások miatt döntött úgy a Suzuki, hogy gyártásba küldi a Swift hibrid változatát. Egy magas rangú állami hivatalnok szerint a Mahindra, a Maruti és a Tata is jelezte a kormány felé, hogy még idén hibrid vagy teljesen elektromos autóval jelennek meg az indiai piacon.

Forrás: Origo

A Suzukinál a korábban bemutatott és prototípusként mai is tesztelési fázisban járó Swift Range Extender típusa lehet a befutó. Ahogy a neve is mutatja, ez konnektorról tölthető hibrid jármű, az tisztán elektromosan kb. 25 kilométert tud megtenni. A feltöltés 1,5 órát vesz igénybe, nagy tempónál pedig, vagy ha pedig menet közben fogy ki az áram, egy 660 köbcentis benzinmotor hajtja. Szabvány szerint 2,1 literes lesz az átlagfogyasztás.

Suzuki Swift hibrid Forrás: Suzuki

Nem kizárt, hogy a csak ott árult gnóm, lépcsőshátú kivitelből készül a végleges verzió. Indiában egyébként mindössze három hibrid és egy teljesen elektromos autó kapható, így a Suzuki kisautója jó esélyekkel indulna a hatalmas piacon, főleg állami ártámogatással. Sajnos egyelőre teljesen esélytelen, hogy a hibrid változatot Esztergomban gyártsák, illetve az itthoni szalonokban sem fog felbukkanni.