Tűzveszély miatt visszahívják a Jeepeket

Jeep Cherokee
Vágólapra másolva!
Egyre elterjedtebb kényelmi extra a csomagtérfedél elektromos mozgatása. Csakhogy a Cherokkee nyitómotorjába víz szivároghat, úgyhogy visszahívást kellett elrendelni.
Vágólapra másolva!

Kellemetlen karácsonyi meglepetéssel szolgált a Jeep Cherokee legújabb szériája. Kiderült, hogy világszerte 55 ezer példányt vissza kell hívni, ezeket 2015. február 18-a és 2015 szeptember 10-e között gyártották, és opcióként megrendelték hozzájuk a motoros automata csomagtérfedelet.

Forrás: Jeep

A probléma abból adódik, hogy bizonyos körülmények között víz juthat az ötödik ajtót mozgató motorba, ami rövidzárhoz, illetve akár tűzhöz is vezethet. Az visszahívással érintett autók nagyobb részét Amerikában és Kanadában értékesítették, de közel 12 ezer darabot más piacon, köztük Európában vásároltak meg.

Forrás: Jeep

A természetesen ingyenes javítás során a szakszervizek kicserélik a csomagtérnyitó motort, valamint módosított szigetelést szerelnek be, így kiküszöbölve a beázás lehetőségét. Nem érkezett hír arról, hogy a konstukciós hiba miatt gyulladt-e ki Cherokee, és ha igen, hány esetről van szó.