Tesztelés közben kapott lángra a Ford

Ford Everest baleset
Vágólapra másolva!
Éppen újságírók vezették az ausztráliai sajtóbemutatón az új Everestet, amikor az egyik autó kigyulladt. Kíváncsiak lennénk, milyen menetpróbát ír majd az autót vezető tesztelő.
Vágólapra másolva!

Roppant kínos és veszélyes esemény történt egy ausztráliai Ford sajtórendezvényen. Az amerikai gyártó az új, 2016-os modellévű Everest nevű szabadidő-autóját bocsátotta a meghívott szakmédia rendelkezésére. A próbaúton azonban nem várt esemény történt.

Forrás: news.com.au

A Peter Barnwel, a News Corp Australia újságírója által vezetett autó egyszer csak megállt. Elsőnek a hibajelző villant fel a műszerfalon, majd minden lekapcsolódott, és végül leállt a motor is. Pár pillanat múlva a motorháztető alól lángnyelvek csaptak fel. Mire a tűzoltók kiértek, az autót már elborította a tűz, bő 20 perc alatt oltották el, de ez már a kocsin nem segített, az gyakorlatilag teljesen kiégett.

Forrás: news.com.au

Szerencsére a bent ülők gyorsan kiszálltak és biztonságos távolságból várták a segítséget. A Ford Australia szóvivője azt nyilatkozta, hogy ilyen eset még sosem fordult elő, és jelenleg is vizsgálják, mi okozta a balesetet. A pickup alapokra épülő Ford Everestet kifejezetten Ausztráliának fejlesztették ki, a gyártása viszont Thaiföldön történik.