Papírhídon ment át a 2,2 tonnás terepjáró

Range Rover 45. születésnap
Vágólapra másolva!
A Range Rover már 45 éve ötvözi a valódi terepjáró képességeket a luxusautók nyújtotta kényelemmel. Ezt a születésnapot torta helyett valami egészen mással tették emlékezetessé Kínában.
Vágólapra másolva!

A közel fél évszázad alatt sokat változott a brit luxusterepjáró, de továbbra is megmaradt annak, aminek eredetileg szánták. Ezt a típust nem szokás a SUV-ok, szabadidőautók közé sorolni, mivel azokkal ellentétben komoly terepen is képest helytállni. Kínában a Land Rover ötletes és látványos módon ünnepelte meg a márka 45. születésnapját.

Forrás: Land Rover

A helyszín Suzhou városa volt, ahol azt találták ki, hogy építenek egy papírból készült íves hidat, amin aztán áthajtanak az autóval. Ám megfűszerezték a dolgot azzal, hogy tényleg csak és kizárólag papírt használtak fel hozzá, még ragasztót vagy támasztó boltozatot sem. Az öt méter magas építmény meghódítására Chris Zou, a Land Rover főinstruktora vállalkozott.

A művelethez a létező legkönnyebb Range Rovert választották, a háromliteres benzinmotorost, amely így is 2195 kilót nyom üresen. A légrugók terepfokozatra állításával, megemelve a karosszériát sikerrel zárult a manőver, de azért a bukósisakot sem felejtették otthon.