Méregdrága Mercedeseket foglaltak le a határon

mercedes
Vágólapra másolva!
Röszkén egy új C osztály, Csanádpalotán pedig egy több mint 35 milliót érő S osztály akadt fenn a hétvégi ellenőrzéseken.
Vágólapra másolva!

A múlt heti fogások után ismét lopott Mercedeseket fogtak a magyar határrendészek. November 8-án szombaton, 21 óra után körülbelül egy bő 10 millió forintot érő C osztállyal egy horvát férfi akarta elhagyni az országot Röszkén.

Forrás: Police.hu

A sofőr a jármű ellenőrzésekor csak egy kölcsönadási szerződést adott át, de a shengeni övezetből való kilépésre nem tudott engedélyt felmutatni. A határrendészek a vizsgálat során megállapították, hogy az autó szerepel a Schengeni Információs Rendszerben.

Forrás: Police.hu

Egy nappal korábban egy török férfi jelentkezett lépett volna ki Magyarország területéről a Csanádpalota Autópálya-határátkelőhelyen, az általa vezetett német honosságú Mercedes-Benz S 500 4MATIC luxusautóval.

Forrás: Police.hu

A határrendészek az adattári ellenőrzés során megállapították, hogy ez a jármű is szerepel a Schengeni Információs Rendszerben, ami azt jelenti, hogy német hatóságok körözik.

Forrás: Police.hu

Miután lefoglalták a Mercedeseket, az ORFK Nemzetközi Bűnügyi Együttműködési Központ Sirene Irodája felvette a kapcsolatot a körözéseket elrendelő német hatósággal. Az uniós adatcsere-program jóvoltából a korábbinál sokkal rizikósabb lett lopott autókat átvinni a határon, legalábbis a schengeni szakaszokon.