Közös kiállításon mutatkozik be a magyar autóipar

Mercedes Kecskemét Mercedes Benz CLA Shooting Brake Mercedes Kecskemét
2015 január 20.-án legördült az első négyajtós CLA Shooting Brake Mercedes-Benz személyautó a kecskeméti gyártósorról
Vágólapra másolva!
Az Audi, a Mercedes, a Suzuki és az Opel mellett számtalan beszállító eljön az Automotive Hungary szakkiállításra, de külföldről is érkeznek cégek. Állásbörze és több konferencia is lesz a Hungexpón. 
Vágólapra másolva!

Október 28. és 30. között rendezik meg a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban az Automotive Hungary nemzetközi járműipari beszállítói szakkiállítást. Idén 11 ország 300 kiállítójára számítanak - jelentette be Ganczer Gábor, a Hungexpo vezérigazgatója.

Forrás: HUNGEXPO

A rendezvény iránt évről-évre nagyobb az érdeklődés, a kiállítók száma idén 15 százalékkal emelkedik a tavalyihoz képest. A szakkiállítás az egyetlen olyan esemény Kelet-Közép-Európában, ahol a járműgyártás teljes spektruma képviselteti magát.

Négy magyarországi gyártóbázissal rendelkező autóipari cégen (Audi, Mercedes, Opel, Suzuki) kívül

most először a BMW is saját standdal képviselteti magát.

Az autógyárak mellett az első körös beszállítók közül jelen lesz például a Bosch, a Takata, a Flextronics, a Rába, a Thyssen Krupp és a Luk Savaria - közölte. A külföldi cégek között idén első alkalommal török gyártók és fejlesztők is lesznek.

Forrás: HUNGEXPO

Szilvási Krisztina, az Automotive kiállítás igazgatója elmondta: a rendezvényt szakmai programok kísérik, például állásbörzét, illetve beszállítói fórumot tartanak, ezeket a Magyar Járműalkatrész-gyártók Országos Szövetsége (Majosz), és a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA). A kiállításon szó lesz például a gépjárművek újrahasznosításáról és a robottechnológia fejlődéséről is.

Érdekes színfolt lesz a Techtogether, amelyen három napig

kreatív autóépítő mérnökhallgató csapatok versenyeznek majd.

A megmérettetésen a hazai felsőoktatási intézményeknek kiírt autóipari versenyek legjobb 17 csapata vesz részt.