Kicsúszott a csúcs-Porsche, 26-an sérültek meg

máltai Porsche
Vágólapra másolva!
Egy máltai rendezvényen egy brit milliárdos elvesztette az uralmát a több mint 300 millió forintba kerülő, közel 900 lóerős 918 Spyder felett.
Vágólapra másolva!

A Times of Malta beszámolója szerint 26 ember sérült meg abban a balesetben, amelyben egy 887 lóerős Porsche 918 Spyder a nézők közé hajtott vasárnap a Paqpaqli ghall-Istrina autó show-n, egy máltai repülőtéren. A minden évben megrendezett jótékonysági rendezvényt, amelynek Málta elnöke, Marie Louise Coleiro volt a védnöke, azonnal lefújták a baleset után, és már a hivatalos nyomozás is zajlik. Ezen show-n bevett programnak számít, hogy a nézők pénz ellenében beülhetnek a sportkocsik utasülésére, és elviszik őket egy gyors körre.

Forrás: Malta Police Force

„A kocsi épp a kijelölt úton száguldott, amikor a jobb hátsó kereke a fűre hajtott. Ettől a vezető elvesztette az uralmát a jármű fölött, amely áttörte a kordont, és becsúszott arra a területre, ahol a nézők álltak, a statikus autókiállítás helyszínére. Rengeteg embert eltalált, sokan sikítottak, káosz alakult ki” – nyilatkozta egy szemtanú a Times of Malta lapnak.

A videó nem sokkal a baleset előtt készült balesetet okozó Porschében

A 26 sérültből a jelentések szerint az autó vezetőjével együtt 14-en vannak kórházban, közülük 5-en az intenzíven. A rutinos sofőrnek tartott, 28 millió fontos (11,7 milliárd forint) vagyonnal rendelkező angol üzletembernek a The Telegraph szerint több mint 30 szupersportkocsija van. Ő az egyik azon kevesek közül, aki a 780 ezer fontba (328 millió forint) került Porsche 918 Spyder mellett egy 866 ezer fontos (364 millió forint) McLaren P1-gyel és egy 1,2 millió fontos (505 millió forint) Ferrari LaFerrarival is rendelkezik.

Today 4th October 2015 at about 1400hrs, during a motor sport activity known as Paqpaqli ghall-Istrina, a man of foreign...

Posted by The Malta Police Force on 2015. október 4.

Pont a múlt héten derült, ki, hogy Bailey három sportkocsijával, köztük a balesetben részt vett fehér Porschével egy profi tesztelő csapat komoly összehasonlító tesztet készített, amely az első komoly összevetés, mióta a három kocsi megjelent a piacon. A novemberben megjelenő videón egy profi túraautó-versenyző, Mat Jackson vezeti majd a három sportautót a silverstone-i versenypályán.

A balesetről készített videó a máltai televízió oldalán tekinthető meg.