Kitört a kisautó-mánia Budapesten

Kult, program, Vigyázat, a ruhák véletlenszerű lekerülése előfordulhat, Hot Wheels, játék, autó, modell, apa, fiú
Vágólapra másolva!
Forró kerekektől izzott a hangulat a budapesti Millenárison szombat délután. A Hot Wheels ötödik ingyenes rendezvényére kétórás sorban állással juthattak be a kíváncsi családok. Végül az elveszett gyerekek is megkerültek.
Vágólapra másolva!

Akik nem adták fel a várakozást, tartalmas élményeket gyűjthettek be a programon. A szervezők az apa-fia jelzővel igyekeztek megcélozni a célközönséget, de ez nem riasztotta el sem a lányos családokat, sem az anyukákat, akik ugyanolyan lelkesen pörgették a kisautókat, hajtották a futóbiciklit és cserélték a versenyautó kerekét a régen gyárépületként funkcionáló D épületben, ahol a plafonról lelógó óriási vaskampó és az eredetiben megőrzött vasszerkezet látványa remekül keretezte a technikai játékok világát.

Forrás: Origo

Aki saját Hot Wheels autó nélkül érkezett az izgalmas ugrató pályákkal megrakott játszószőnyeg rengetegbe, akár élete első kisautóját is beszerezhette. Olyan különlegességekkel is találkoztunk, mint a mutáns - hernyószerűen mozgó - autómodell, és aki valódi autós élményre vágyott, beleülhetett az épület egyik sarkában álldogáló piros Ford Focusba is.

Az autóhifiből dübörgő zene és a folyamatos dudálás csak a felnőtteket zavarta, a gyerekek az autó ülésein pogózva látványosan élvezték a helyzetet. Az apukák csak azt sajnálták, hogy az épület közepén elterülő, brutális Ford Mustangba nem lehetett beleülni.

Forrás: Origo

A futóbiciklikkel ismerkedő csöppségek gumiabroncsokból kialakított pályán tesztelhették KRESZ-tudásukat, természetesen a kötelező láthatósági mellény és bukósisak is a felszerelés része volt. A pálya mellett igazi hivatásos rendőrnők segítettek a sokszor még olvasni sem tudó gyerekeknek a KRESZ-kvíz kitöltésében.

Forrás: Origo

A Hot Wheels vizes bázis - a hideg-meleg vízben színváltós járművekkel - a kis kísérletezők nagy kedvence volt, viszont akiknek sikerült elkerülni a helyet, örültek, hogy megúszták a teljes ruhacserét.

A helyszínre 3, 6 és 7 éves Hot Wheel rajongókkal érkező tudósító nem volt nehéz helyzetben, mert a modellpályák az ott töltött két óra alatt teljesen lekötötték és egy helyben tartották a fiúkat. Több gyerek viszont aggódva kereste elkóborolt szüleit. Szerencsére a nagy tömeg ellenére a szervezők aktív közreműködésével mindenki visszatalált eredeti kísérőjéhez.

Forrás: Picasa

Reméljük, jövőre is itt tudunk lenni, hogy az idén elmulasztott Megamax mozit, az emeleten elhelyezett Hot Wheels Star Wars állomást és a Quadropro parkolót is kipróbálhassuk.