Videóra vették balesetüket a bedrogozott brit fiatalok

Vágólapra másolva!
Futótűzként terjed az interneten az a brit rendőrség által közzétett felvétel, amelyet egy brit fiatal készített közvetlenül azelőtt, hogy barátjával halálos balesetet szenvedett.
Vágólapra másolva!

Az autót vezető 20 éves Kyle Careford és barátja, a 21 éves Michael Owen is kábítószer hatása alatt állt, amikor autójuk nagy sebességgel belecsapódott egy templom falába. Owen, egy ötéves kislány édesapja, a mobiltelefonjával készítette a felvételt, amelyet az áldozatok hozzátartozóinak hozzájárulásával hétfőn tett közzé YouTube-oldalán a sussexi rendőrség. Az elrettentő célzattal feltöltött videót több mint kilencmilliószor nézték meg péntekig.

- mondta Owen édesanyja. Hozzátette: "tényleg nem tudom felfogni, hogy miért tették a fiúk, amit tettek, és mindkettőjüket hibásnak tartom azért a döntésért, amelyet aznap éjszaka hoztak". Az eset még áprilisban történt a Londontól délre fekvő Crowboroughban, ám a felvételt csupán az ügy alapos kivizsgálása után hozták nyilvánosságra.

Úgy tűnik a videón, hogy Owen vezetni tanítja barátját. Közvetlenül a becsapódás előtt hallani lehet, ahogy Owen elmondja, hogy az autó 145 km/h-s sebességgel száguld, ami háromszorosa a területen érvényes sebességkorlátnak. A karambolt csak hallani lehet, látni nem, majd egy hang azt kérdezi: "hallasz engem?".

A sussexi rendőrség YouTube-oldalán számos videó szerepel: helyi rendőrök, amint a büntetőtörvény bizonyos pontjait vitatják meg, áldozatok beszámolói és támadásokról készített felvételek.