2,5 milliárdért árulják az egyik legritkább Ferrarit

Ferrari Thomassima
Vágólapra másolva!
A szépséges Thomassimából már csak két darab létezik a világon, ezért aki a Ferrari eme szuperritka remekművére pályázik, alaposan töltse fel a bankszámláját.
Vágólapra másolva!

A képeken látható Ferrari Thomassima jelenleg az eBay-en keresi új gazdáját. Nem kevesebb, mint 9 millió dollárt, azaz nagyjából 2,5 milliárd forintot kérnek érte. Természetesen a vételár nem véletlenül ilyen magas, ugyanis ebből az autóból összesen három példány készült.

Forrás: eBay

Az első, 1962-es példány egy árvíz áldozata lett, a most eladó darab az 1967-ben készült második, ezen felül pedig 1969-ben épült meg a harmadik, amely jelenleg a Ferrari maranellói múzeumában található.

Forrás: Ferrari

Az 1967-es autót az elmúlt hét év során teljesen eredeti állapotra állították vissza, újrafényezték, így most tökéletesen működőképes.

Forrás: eBay

A különleges Ferrari Thomassima az 1957-es Cooper Climax Forma-1-es autón alapul, 300 lóerős motorja azonban egy Ferrari 250-esből származó V12-es. A korabeli Alfa Romeo és Ferrari versenyautókat idéző forma Tom Meade karosszériaépítő műve.