Nyitott tetővel fényűző csak igazán az S-osztály

Mercedes S-osztály Cabrio
Vágólapra másolva!
Jó néhány kategóriában találkozhatunk kabriókkal, de a legnagyobb luxuslimuzinokból a Rolls-Royce kivételével szinte sosem készül ilyen kivitel. A Mercedes-Benznél is 44 évnek kellett eltelnie, hogy újra óriási nyitott tetős legyen a kínálatukban.
Vágólapra másolva!

Sok izgalmas újdonságra számíthatunk a szeptemberi Frakfurti Autókiállításon, és a Mercedes is egy fontos premierrel készül: az új S-osztály kabrió változata itt mutatja meg magát először a közönségnek. A számtalan kémfotó és virtuális rajz után a német gyártó most egy hivatalos képet is kiadott az autóról.

Utoljára a gyönyörű, állólámpás W111-es szériából készült négyüléses kabrió Forrás: Mercedes

Ezen persze még nem látszik minden, csak az utasteret csodálhatjuk meg. A négyüléses, vászontetős óriás belsejében a limuzintól már megszokott luxus vár minket, mindent bőr, fa és fém borít, az első ülések ezúttal is megkapják a nyakfűtés funkciót. Ezen felül továbbfejlesztett szélvédelmi rendszer fokozza a nyitott tetővel való suhanás élményét.

A négyajtós változatban már megismert összes biztonsági és vezetéstámogatási rendszereket sem kell nélkülöznünk, a műszerfal pedig ezúttal is két, egyenként 13 colos képernyőből áll. A vászontető dekoratív kemény borítás mögé csukódik be, így nyitott és zárt állapotában is impozáns látványt nyújt majd.

A külsőről még csak számítógépes grafikát tettek közzé Forrás: Mercedes

Utoljára 1977-ben készített a Mercedes nyitott tetős kivitelt az S-osztályból, így biztosra vehetjük, hogy komolyan vették a feladatot. Logikus módon az S Coupé kölcsönözte az új modellhez jó néhány részletmegoldását. Természetesen a királykategóriában továbbra is megmarad a kétüléses, nyitható keménytetős SL roadster, hozzá képest plusz két ülésével és kényelmével nyújt pluszt az óriáskabrió.