Jaguaros formát kapott az új Hyundai

Hyundai Elantra
Vágólapra másolva!
Az Elantra következő generációja hamarosan bemutatkozik valamelyik autószalonon, az első grafikát már be is mutatták róla.
Vágólapra másolva!

Hivatalos előzetest adott ki a Hyundai, amelyen az Elantra következő generációja látható. A képen minden részlet még nem látható, annyi viszont igen, hogy a Hyundai új, igényesebb, nagyautósabb dizájnt tervezett a kompakt lépcsőshátú számára. Szokásos látványelem a nagyméretű, hatszögletű és krómozott hűtőrács, melyeket két oldalról kissé Jaguar-stílusú fényszórók határolnak, illetve a ködlámpafészkekre is jutott némi díszcsík.

Forrás: Hyundai

Mutatós felniket és erősen lejtős, kupészerű tetőt kap, amely rövid hátsó túlnyúlással párosul, ezen felül az ablakok alsó élére is jut majd króm. Műszaki oldalról még nagyon kevés adat szivárgott ki, az amerikai változat várhatóan 1,6 literes, 175 lóerős turbómotort kap, amelyet egy hétfokozatú duplakuplungos váltóhoz kapcsolnak. Európába az i30-ból ismert motorokkal érkezhet a kocsi.

Az Elantra karosszériájának légellenállási együtthatója állítólag csupán 0,27 lesz, ami az egyik legalacsonyabb érték lenne a kategóriájában. Belül 8 hüvelykes érintőkijelzőre, okostelefonról való indításra, első és hátsó ülésfűtésre, Android és Apple támogatással bíró Infiniti hangrendszerre és akár két USB csatlakozóra számíthatunk.

Nem hanyagolják a biztonságot sem, automata vészfékező, gyalogosfelismerő, holttérfigyelő és hátsó keresztforgalom figyelő is elérhető lesz. Egyelőre nem tudni, hogy pontosan mikor mutatják be az új Elantrát, de akár már a szeptemberi Frankfurti Autószalonon vagy a novemberi Los Angeles-i Autószalonon felbukkanhat.