Ez a hibrid szörny megeszi a Bugatti Veyront

Koenigsegg Regera
Vágólapra másolva!
Drámai, összesen 1500 lóerős teljesítményre képes a svéd Koenigsegg legújabb szupersportautója, a Regera. Miként a Ferrari, a McLaren és a Porsche csúcsmodelljei, ez is hibrid hajtású, de úgy tűnik, nem lesz gond a hangjával. 
Vágólapra másolva!
Forrás: Koenigsegg

A Regera már bemutatkozott a nagyközönség előtt, most pedig egy rövid videóban meghallgathatjuk, hogyan muzsikál a hibrid szupersportkocsi a próbapadon, 50-ről 350 km/h-ra gyorsítás közben. Ha megnézzük a teljesítményhez kapcsolódó adatait, a szavunk is eláll tőle.

Forrás: Koenigsegg

Az ötliteres, duplaturbós V8-as benzines a három elektromos motorból álló hibrid rendszerrel kiegészítve összesen 1500 lóerőt és 2000 Nm-t szolgáltat, még leírni is ijesztő.

Mivel csak a hátsó kerekek hajtottak, a 0-100 gyorsulás 2,7 másodperces, ennyit a gyengébb, de összkerekes Veyron is tud. Ám álló helyzetből 300 km/h-ra 12, 402-re pedig (elvileg ez a végsebessége) pedig 20 másodpercen belül katapultál, amivel senki sem tud versenyezni.

Még ennél is drámaibb a rugalmassága, hiszen 150-ről 250-re ugrani mindössze 3,2 másodpercbe telik. Ahogy a videó is bizonyítja, az első példányok már javában készülnek a szupergazdag vevők számára. Más kérdés, hogy a Regera elsősége valószínűleg a következő Veyron-generáció érkezéséig fog tartani.