Ehhez a Lotushoz fodrász is kell majd

Lotus 3-Eleven
Vágólapra másolva!
A pillekönnyű Lotus 3-Eleven a márka eddigi legfürgébb és legdrágább sportkocsija, ráadásul akár bevásárlásra is lehet használni, mivel rendszámot is kaphat.
Vágólapra másolva!
Forrás: Lotus

A Goodwood Festival of Speed rendezvényen mutatkozott be a Lotus 3-Eleven, ami még mindig nem vadonatúj modell, mivel lényegében az Exige nyitott és extrém változatáról van szó. A középen elhelyezett 3,5 literes Toyota V6-osból kompresszor segítségével 450 lóerőt és 450 Nm-t hoztak ki a Lotus mérnökei.

Forrás: Lotus

Mivel erős és pillekönnyű, kimagaslóan jó a 3-Eleven súly-lóerő aránya: egy lóerőnek 2 kilogrammot sem kell mozgatnia. Nem csoda, hogy 0-ról 100 km/h-ra kevesebb, mint 3 másodpercig tart a gyorsulás, a végsebesség az utcai verziónál eléri a 290 km/h-t.

Forrás: Lotus

A kis önsúlyt úgy sikerült elérni, hogy a külső borítás egy újfajta kompozit anyagból készült, ami még az üvegszálhoz képest is 40 százalékkal könnyebb. Csupán 311 darabot készítenek majd a 3-Elevenből, a gyártás jövő februárban indul, az utcai változat 82 ezer fontba (kb. 36 millió forint), a versenykivitel 115 ezer fontba (kb. 50,6 millió forint) kerül majd.