Egyliteres turbómotor a szlovák Kiában

Kia Cee'd
Vágólapra másolva!
A koreai gyártó elsősorban műszakilag módosított az alsó-középkategóriás Cee'd modellcsaládon a modellfrissítéskor.
Vágólapra másolva!

A Szlovákiában készülő Cee’d, Cee’d SW és a háromajtós Pro_Cee’d külsején drasztikus változások nem történtek, áttervezték a lökhárítókat új felniket vezettek be és LED-essé tették a hátsó lámpákat. A dízelmotoros változatokban már több hangszigetelést használnak.

Forrás: Kia

Sokkal fontosabb, hogy új motorok érkeztek az autóba. Az új háromhengeres, egyliteres turbó 100 és 120 lóerős kivitelben létezik, mindkettő 172 Nm maximális nyomatékkal. Ez a motor takarékos és nyomatékos, de a régi, 1,4 és 1,6 literes szívómotorokat is megtartják, mert olcsóbban tudják kínálni őket. A dízeleknél az 1,6 literes erősebb változata 128 helyett már 136 lóerős, nyomatéka 265-ről 285 Nm-re nőtt. Csak ehhez a motorhoz rendelhető az új hétfokozatú duplakuplungos automatikus váltó.

Forrás: Kia

A Cee’d GT és a Pro_Cee’d GT sportváltozatban az új digitális hanggenerátor izgalmasra kevert szintetikus motorhangot játszik be a hangszórókon keresztül. Az 1,6 literes motor új turbót kapott, a teljesítménye változatlanul 204 lóerő, de alul nyomatékosabb, így a GT a százas sprintet 0,1 másodperccel hamarabb, 7,6 másodperc alatt teljesíti. A megújult Kia Cee’d árusítása a jövő hónaptól kezdődik egész Európában.