Álhír, hogy máris kiokosították a szupertraffipaxokat

VÉDA traffipax KKEP
Vágólapra másolva!
A HVG szerint megkezdődött a kiegészítő funkciók aktiválása a rendőrség új sebességmérőiben. Az ORFK álhírről beszél.
Vágólapra másolva!

Az Országos Rendőr-főkapitányság által vásárolt új szupertraffipaxok jelenleg csak egyszerű sebességmérők, a kiegészítő funkciókat (például a tilos jelzésen áthajtást, a záróvonal átlépését, a mobilozást vagy a buszsávban haladást) csak később, a sikeres tesztek után aktiválják bennük.

A HVG szerint már el is kezdődött a funkciók bekapcsolása, a hírre közleményben reagált a rendőrség, megtévesztőnek nevezve az újság cikkét.

Forrás: Origo

A rendőrség szerint a március 26. óta használt új traffipaxok "kiegészítő funkciókra vonatkozó fejlesztései még folyamatban vannak. A bővített funkciók alkalmazásának kezdetére a rendőrség a korábbi gyakorlatának megfelelően időben fel fogja hívni az állampolgárok figyelmét."

Kérdeztük a rendőrséget, hogyan tudják majd egyértelműen bizonyítani a záróvonal átlépését (például nem kikerülési manőver volt-e) vagy a mobiltelefon használatát (például egyszerűen fülhöz tett kéz), de nem kaptunk választ.

A rendőrség fix traffipaxokat is telepít majd, ezek helyszíneiről korábban kiszivárgott egy lista. Azóta sem lehet tudni azonban, hogy ez mennyire valós, a rendőrség hivatalosan hallgat róla.