A mókusok felzabálhatják az új autókat

mókus
Vágólapra másolva!
Lehet, hogy ízlik nekik a sok bioműanyag.
Vágólapra másolva!

Új autót vásárolt a Londonban élő Tony Steeles, de nem sokáig tudott felhőtlenül örülni a Toyota Aygónak. Pár nappal a vásárlás után az autók iránt általában nem túl nagy érdeklődést mutató mókusok rágcsálták meg az autó különböző alkatrészeit, aztán a támadások többször megismétlődtek.

A kereskedő minden esetben díjmentesen kijavította a sérüléseket, úgyhogy valószínűleg megkönnyebbült, amikor Steeles bedobta az ötletet, hogy inkább a kereskedésben hagyná az Aygót, és ráfizetne egy Yarisra. Az egy számmal nagyobb autóval a tulaj már mélygarázsban parkol, nem meri az utcán hagyni.

Forrás: AutoEvolution

Az esettel kapcsolatban beindult a brit újságok fantáziája, érdekes elméletekkel álltak elő. Néhány lap szerint elképzelhető, hogy megszaporodnak a hasonló támadások, amelynek oka, hogy az autóipar egyre nagyobb arányban használ bio, azaz növényi és állati eredetű olajokat a műanyagok előállításához. Még nem bizonyított, de elképzelhető, hogy ezeket a műanyagokat kifejezetten ízletesnek tartják a rágcsálók, ha pedig valóban így van, valamit az elriasztásuk érdekében is tenni kell majd.