A németek szerint is a Toyota a legmegbízhatóbb autó

avensis
Vágólapra másolva!
A Skoda pont olyan jó, mint a BMW és Audi. A Ford a Dacia szintjén.
Vágólapra másolva!

Az Auto Bild című magazin minden évben elkészíti saját megbízhatósági listáját, amelynek összeállításához több rangsort vesz figyelembe. A német műszaki vizsgáról származó adatok csak egy tételt jelentenek a figyelembe vett számsorok között, összesítik a visszahívásokat, az olvasóktól származó visszajelzéseket, a tartósteszt-, illetve szervizeredményeket, a garanciális ügyintézések és javítások gördülékenységét, emellett a lap még a saját reprezentatív felmérést is készíttett a vevőelégedettséggel kapcsolatosan.

Van olyan, hogy német felmérésben japán autógyártó nyer Forrás: Toyota

Ahogy 2013-ban, tavaly is a Toyota bizonyult a legmegbízhatóbb márkának, megelőzve egy másik japán céget, a Mazdát. A Toyota és a Mazda különösen a tartósteszteken produkált kiváló eredményeket. Harmadiknak a Volvo futott be, kiemelkedő minőségi pontszámmal.

A német márkák a középmezőnyben végeztek a húszas listán, még a Hondával holtversenyben negyedik Kia is megelőzte a Hyundai-jel holtversenyben hatodik Mercedest. A pontszámok szerint hármas holtverseny született a nyolcadik helyen is a Skoda, a BMW és az Audi között, a Volkswagennek csak a 14. hely jutott eggyel a Renault mögött végezve. A Volkswagennel azonos pontszámot ért el az Opel is. A Ford 16. lett a Daciával közösködve a pozíción, a top 20 végére a Citroën, a Peugeot és a Fiat került.