A Mercedesnek is van már X6-osa

mercedes gle coupe
Vágólapra másolva!
Elkészült az M osztályra épülő GLE Coupe.
Vágólapra másolva!

Megirigyelte a BMW X6-os sikereit a Mercedes, úgyhogy Stuttgartban is készítettek egy kupés szabadidő-autót. A GLE Coupét kupé és crossover látványos kombinációjaként emlegeti a Mercedes, de azt le sem tagadhatnák a dizájnerek, hogy tervezés közben sokszor pillantgattak az ajtóra kiragasztott X6-poszterre.

Forrás: Mercedes-Benz

A nyilvánvaló hasonlóságok ellenére a GLE Coupe tele van mercis stílusjegyekkel is, a hátulja például az S osztály kupéra hasonlít. Az autóból rögtön elkészült az AMG verzió is GLE 450 AMG néven, ebbe a háromliteres, duplaturbós V6-os benzines 367 lóerős változata került 520 Nm-es nyomatékkal és kilencfokozatú automata váltóval.

Forrás: Mercedes-Benz

A GLE 400 szintén a háromliteres V6-ossal rendelhető, ebben a verzióban azonban csak 333 lóerő a teljesítmény, 480 Nm-es nyomaték mellett. Érdekesség, hogy a háromliteres V6-os dízel jelölése nem CDI, GLE 350d néven jelenik meg 258 lóerős teljesítménnyel és 620 Nm-es nyomatékkal.

Forrás: Mercedes-Benz

A GLE Coupe alapjait az M osztály adja, élőben a januári Detroiti Autószalonon lesz először látható. A Mercedesnél biztosra mentek, az autó valamivel hosszabb, szélesebb és magasabb az X6-osnál, a csomagtartója jóval, 200 literrel nagyobb. A korai leleplezés ellenére az autó csak 2015 második felétől rendelhető, mert a Mercedes megvárja az M osztály esedékes ráncfelvarrását, amely után GLE néven lesz kapható az autó.