Új miniautó az Opeltől

opel karl
Vágólapra másolva!
A Karl még az Adamnál is rövidebb, csak 900 kilós.
Vágólapra másolva!

Hivatalosan csak a jövő márciusi Genfi Autószalonon mutatkozik be az Opel új miniautója, de az első fotókat már most nyilvánosságra hozták a Karl névre keresztelt modellről. Nagy-Britanniában Vauxhall Viva néven forgalmazzák majd az autót, az eredeti Viva forgalmazását 1979-ben fejezték be. Az Opel-logós változatot a gyáralapító Adam Opel egyik fiáról nevezték el.

Forrás: Opel

Az Agila helyére lépő autó várhatóan Észak-Amerikában és egyéb piacokon is megjelenik majd, persze nem Opelként, hanem a Chevrolet Spark következő generációjának formájában. A Karl valójában inkább az Európából már eltüntetett Chevrolet-re, semmint Opelre hasonlít, olyan modellek ellenfele lehet, mint a Fiat Panda, a Kia Picanto vagy a Hyundai i10.

Forrás: Opel

Az Opel új modellje 3680 milliméter hosszú, vagyis még a háromajtós Adam divatmininél is rövidebb, amely 3700 milliméteres. Az egy kategóriával feljebb versenyző Corsa kereken négyméteres, de az Opel szerint a Karlban így is van elég hely öt utasnak.

Forrás: Opel

A miniautó mindössze 900 kilós, egyetlen motorral, a háromhengeres egyliteres benzines (turbó nélküli) 75 lóerős változatával lesz kapható.