Gigantikus csomagtartót ad az új Skoda Fabia kombi

skoda fabia kombi
Vágólapra másolva!
Kisautó létére is 530 litert képes elnyelni. Hét motorral lesz kapható.
Vágólapra másolva!

A Párizsi Autószalonon mutatja be az új Fabia kombiváltozatát a Skoda, amelynek formavilága meglepő módon erősen emlékeztet az ötajtóséra. A meghosszabbított hátsó résznek köszönhetően a csomagtartó óriásira, 530 literesre hízott, ez 200 literrel több, mint az ötajtósban, de az előző generációhoz képest is sikerült újabb 25 litert találni.

Forrás: Skoda

Az alapcsomagtartó növekedéséért cserébe 90 literrel kisebb rakteret lehet kialakítani az üléstámlák ledöntésével, az új Fabia kombiban ez 1395 liter az előd 1490 literje után. Túl sok jelentősége nincs, ha befér a lapraszerelt bútor.

Forrás: Skoda

Elődjénél 90 milliméterrel szélesebb, 10 milliméterrel hosszabb és 31 milliméterrel alacsonyabb az új kombi, utóbbi ellenére nőtt a fejtér. Konfigurációtól függően az új Fabia kombi akár 55 kilóval is könnyebb lehet elődjénél, holott a felszereltség gazdagabbá vált.

Forrás: Skoda

Az értékesítés a jövő év elején kezdődik négy benzinmotorral (75-110 LE) és három dízellel (75-105 LE). A második generációhoz képest átlagosan 17 százalékkal csökkent az autó fogyasztása, a Fabia Combi Greenline katalógusába 3,1 l/100 km-es adatot írtak be.

Forrás: Skoda