Újra lesz Budapesti Autószalon

Vágólapra másolva!
Tíz év szünet után november 21-23. között a Syma csarnok lesz a helyszín.
Vágólapra másolva!

Mobilitás 2014 néven, közel tíz év kihagyás után november 21. és 23. között újra lesz autókiállítás Budapesten a Syma csarnokban. Gablini Gábor, a Gépjármű Márkakereskedők Országos Szövetségének (GÉMOSZ) elnöke szerint a 14 hónapja egyenletesen növekvő autópiac teszi lehetővé, hogy 24 autó- és három motorkerékpár-márka együtt legyen hétezer négyzetméteres területen.

A 2008-as válság óta drámaian, 70 százalékkal esett vissza az új autók piaca Magyarországon. Az addigi 1100 szalonból - amely 850 tulajdonos kezében volt -, mára 470 maradt, míg a tulajdonosok száma 270-re csökkent. Jelenleg vannak olyan régiók az országban, amelyekben meghatározó márkák nincsenek jelen, ilyen hangulatban pedig nem nagyon volt meg a közös akarat egy kiállítás megszervezésére.

Kovács Ákos, a rendezvény igazgatója szerint a márkakereskedők mellett jelen lesz a háttéripar is a bemutatón, továbbá meghívták a használtautó-kereskedők, a független javítók és a bontósok szakmai szervezeteit is. A kiállításon száz autó tesztvezetésére nyílik lehetőség, ezektől függetlenül valamennyi - jelenleg forgalomban lévő - tisztán elektromos autót is ki lehet majd próbálni.