Nagy baj lehet két Opel kormányművével

Opel Adam
Vágólapra másolva!
Jobb, ha a május óta gyártott Corsákkal és Adamokkal el sem indulnak!
Vágólapra másolva!

Szokatlan akció keretében azonnali visszahívást hirdetett az Opel két modelljére, az Adamra és a Corsára. A gyártó szerint a két modell május óta gyártott példányaival addig egyáltalán nem is ajánlott közlekedni, amíg egy márkaszervizben át nem vizsgálják az autót.

Forrás: Opel

Az akcióban valószínűleg több tízezer Adam és Corsa érintett, ezek közül nyolcezer lehet ténylegesen hibás. Az Opel közleménye szerint a kormánymű egyik alkatrésze nem felel meg a műszaki előírásoknak, a hiányosságra a cégen belüli minőségellenőrzés mutatott rá. Baleset a hibás kormánymű miatt nem történt.

Azt, hogy a visszahívási akció melyik modellre vonatkozik, az alvázszám alapján lehet megállapítani az Opel honlapján. Ha a kormány kardánalkatrészén a jelzés 20E4 vagy 20K3 (a fék és a gázpedál mögött olvasható le kézifékkel rögzített, üresbe tett váltójú, járó motorú autónál a kormány forgatásával), akkor az autóval nem szabad tovább közlekedni. Az Opel hazai importőre szerint Magyarországon 500-550 autó lehet érintett, ezeknek nagyjából tíz százalékába kerülhetett a hibás alkatrész. A márkaszervizbe szállítás költségét az Opel fedezi.