Berlinben futottak össze a világ legjobb vonatai

innotrans
Vágólapra másolva!
A vonatokat és villamosokat felvonultató InnoTrans nevű szakkiállítást kétévente rendezik Berlinben.
Vágólapra másolva!

Idén szeptember 23 és 28 között tart nyitva Európa legnagyobb vonat-, villamos és szállítmányozás-technikai kiállítása, a tízedik InnoTrans. A helyszín a gigantikus Berlin Messe vásárközpont, ahol 3500 méternyi sínpálya áll a meglehetősen macerásan mozgatható újdonságok rendelkezésére.

Nem egyszerű vonatokat kiállítani, pláne ennyit, de az óriási berlini vásárközpont erre is alkalmas Forrás: InnoTrans

A legnagyobb vonat-, és villamosgyártó cégek mellett felvonul a teher-, és személyszállításhoz kapcsolódó komplett háttéripar is, a pálya- és alagútépítő cégektől kezdve egészen az logisztikai vállalatokig. A rendezvény méreteire jellemző, hogy idén 161 ezer négyzetméteren terpeszkedik, és több mint 2700 kiállítót regisztráltak. Két éve 126 ezren voltak kíváncsiak a legújabb vonatokra, most új nézőcsúcsra számítanak a szervezők.

A kiállítás programjai között számos konferencia és szakmai előadás is szerepel, de sokan ilyenkor kötnek üzletet is. Így tett a hazai érdekeltségű, vasúti fuvarozással foglalkozó CER Hungary Zrt. is, amely egy vadonatúj. Softronic Transmontana típusú mozdonyt vásárolt, és az erről szóló – mintegy 800 millió forintos – szerződést az InnoTranson írták alá. A Romániában épített új szerzeményről annyit kell tudni, hogy 6000 kilowatt a teljesítménye, és a terepviszonyoktól függően akár 3000 tonnás szerelvényeket is képes vontatni.