Nem tudja helyesen számolni autói fogyasztását a Ford

ford mondeo fusion
Vágólapra másolva!
Egy éven belül másodszor kellett adatokat korrigálni az elszúrt mérések miatt.
Vágólapra másolva!

Mindenki tudja, hogy a gyári fogyasztási adatok legfeljebb a különböző modellek összehasonlítására alkalmasak, de azért nem árt legalább a szabványoknak megfelelően elvégezni a méréseket. A Fordnak nem sikerült, egy évvel ezelőtt emiatt felfelé kellett korrigálnia néhány modellje fogyasztási adatait Amerikában, most ráadásul újra erre kényszerült a gyártó.

Fotó: Origo

Ezúttal is a valósnál kedvezőbbnek feltüntetett adatokat kellett javítania a Fordnak, ezúttal a C-Max és Fusion normál/konnektoros hibridek, a Lincoln MKZ Hybrid, valamint a Fiesta 1.0 EcoBoost és 1.6 adatlapjai nem voltak rendben. A Ford számára különösen kínos lehet, hogy a C-Max fogyasztási értékeit már tavaly is módosítani kellett, az eredeti 5,0/5,0/5,0 (kombinált, város, országút) sor mostanra 5,9/5,6/6,4 l/100 km-re hízott.

A Ford kompenzációt ígért a vásárlóknak, 125-1050 dollár közötti összeget fizet a gyártó. A mostani hibát a tavalyi botrányt követően elrendelt belső ellenőrzés tárta fel, arról egyelőre nincs hír, hogy az európai méréseknél is voltak-e mulasztások.