Szomszédja autójában akart aludni

Vágólapra másolva!
Rongálás gyanúja miatt indítottak eljárást egy 24 éves férfi ellen, aki a jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint április 13-án egy parkoló autóba beletört egy kulcsot Tatabányán - számolt be honlapján a rendőrség.
Vágólapra másolva!

A jármű tulajdonosa előbb a kocsija felöl hallatszó zajokra figyelt fel. A parkolóba sietett és látta, hogy az autó üzemanyagtöltő nyílását és a zárókupakot kinyitották, a zárba pedig egy ismeretlen kulcs volt beletörve. A sértett a rendőröknek elmondta, hogy a ház egyik lakója aznap feltehetően ittasan tért haza, dörömbölésével az egész lépcsőházat felriasztotta. Őt számoltatták el elsőként a tatabányai nyomozók, amely során T. Ádám elismerte, hogy ő rongálta meg a járművet. A nyomozók megvizsgálták kulcsait, melyek közül az egyik, egy autó indítókulcsa törött volt. A darab illet ahhoz, melyet a sértett kocsijának zárjából szedtek ki a rendőrök.

A férfit a rendőrök előállították a Tatabányai Rendőrkapitányságra, ahol T. Ádámot gyanúsítottként hallgatták ki. Kiderült, hogy a férfi összekeverte a saját és szomszédja autóját, nem emlékezett rá, hogy a sajátját Oroszlányban hagyta. Azt hitte, hogy a ház előtt az ő autója parkol és mivel nem találta lakáskulcsát, a kocsiban akarta tölteni az éjszakát, de nem csak az autót tévesztette el, hanem a zárat is, ugyanis a tanksapkánál próbálta kinyitni. T. Ádámot kihallgatását követően a nyomozók szabadon engedték, az ellene folyó büntetőeljárás során szabadlábon védekezhet.