A Peugeot 308 lett az Év Autója

Peugeot 308
Vágólapra másolva!
Simán nyert az alsó-középkategóriás francia, a BMW i3-ast és a Tesla Model S-t előzte meg a választáson.
Vágólapra másolva!
Peugeot 308 Forrás: Peugeot

Zsinórban harmadik éve a Genfi Autószalon előestéjén jelentik be az európai Év Autója választás győztesét. Idén 307 ponttal a Peugeot 308 nyerte a díjat, mögötte két elektromos autó, a BMW i3 (223 pont) és a Tesla Model S (216 pont) végzett.

A díjat 22 európai ország 58 újságírójának pontozása alapján ítélik oda, Magyarországot Gajdán Miklós (Autó Magazin) és Csikós Zsolt (Totalcar) képviselte. Gajdán a szétosztható 25 pontból a Peugeot-nak adta a legtöbbet (8-at), Csikós viszont a Teslát jutalmazta a legjobban (6 ponttal).

Tesla Model S Forrás: Tesla


A választáson olyan autó indulhatott, amelyet 2013-ban kezdtek el értékesíteni, és már minimum 5000 darab gazdára talált belőle. A 30 indulóból már korábban kiválasztották a hét finalistát (BMW i3, Citroën C4 Picasso, Mazda3, Mercedes S-osztály, Peugeot 308, Skoda Octavia és Tesla Model S), a végső győztest eldöntő szavazás végeredményét hétfőn 4 órakor ismertették Genfben, a Palexpo területén megrendezett sajtótájékoztatón.

BMW i3 Forrás: BMW

A Peugeot utoljára a 2002-ben nyerte el a díjat a 307-essel, amely a mostani 308-as kettővel ezelőtti elődje. Az újságírók valószínűleg az igényesen kialakított belső tere, könnyű és merev karosszériája, kényelmes rugózása és elegáns formája miatt adták most a díjat a Peugeot 308-asnak, pedig a helykínálat és a vezetési élmény terén a kocsi nincs a alsó-középkategória legjobbjai között.