Leszerepelt az új Suzuki a törésteszten

suzuki celerio
Vágólapra másolva!
Az oldallégzsák feláras, a Celerio ezért csak háromcsillagos.
Vágólapra másolva!

Az Euro NCAP független szervezet hat autó töréstesztjét végezte el az elmúlt hetekben, ezek közül négy a legjobb, ötcsillagos minősítést kapta. A lehető legjobb eredménnyel zárt az elektromos Tesla Model S (a gyártóról írt friss cikkünket itt olvashatja), az új Skoda Fabia, a BMW 2-es sorozat, illetve a Nissan vadiúj kompaktja, a Pulsar.

A felnőttvédelemben kiegyenlített volt a verseny, 81-84 százalék között szóródtak az eredmények, a gyermekvédelem 77-85 százalékos volt: a leggyengébben a Tesla, a legjobban a BMW szerepelt.

Forrás: Euro NCAP

A korábban ötcsillagos autók seregéről ismert Renault ezúttal csak négy csillagot szerzett a ferdehátú Mégane-nal, de ennél is rosszabbul szerepelt a Suzuki új miniautója, a Celerio. Az autó csak három csillagot kapott, de ezt részben magyarázza, hogy az egyik oldalütközési teszten egyáltalán nem kapott pontot az autó, mert az oldallégzsák csak opcióként szerepel a kínálatban. A Celerio felnőttvédelme 61, gyermekvédelme 74, gyalogosvédelme 68 százalékos, a biztonsági kiegészítőkre 38 százalékot kapott.