Földbe döngölték a Fiatot a megbízhatósági listán

fiat 500l
Vágólapra másolva!
A japánok bezzeg vitték az első négy helyet. Ötödik az Audi.
Vágólapra másolva!

A Consumer Reports című amerikai magazin elkészült a minden évben publikált autós megbízhatósági felmérésével, a lista első négy helyén kizárólag japán márkák végeztek. Az első európai márka az ötödik helyen zárt Audi, amely jócskán megelőzte a 9. Porschét, a 14. BMW-t és a 24. Mercedes-Benzt.

A lista utolsó helyein a Chrysler-Fiat csoport márkái végeztek, a 248 vizsgált modell közül ráadásul a Fiat 500L nyújtotta a legrosszabb teljesítményt. A felmérés szerint a fedélzeti elektronika miatt bosszankodtak leginkább az autósok: gyakori hiba, hogy egyik pillanatról a másikra lefagynak az érintőkijelzők, és sok a panasz a kihangosítókkal összepárosíthatatlan telefonok miatt is. A Consumer Reports szerint azoknál az autóknál, amelyekre jellemzőek az elektronikai problémák, általában más hibák is nagyobb eséllyel jönnek elő.

A helyezés és a márkanév után az adott gyártó legrosszabb és legjobb típusa látható Forrás: Consumer Reports

A legnagyobb zuhanást a Q50-essel kapcsolatos kifogások miatt az Infiniti mutatta be, a hatodikról egészen a huszadik helyig zuhant vissza a márka. A legnagyobb előrelépés a Lincolné, a Ford amerikai prémiummárkája tizenkét helyet javított.