Nincs vacakabb autó a Mininél

mini
Vágólapra másolva!
A Consumer Reports fogyasztóvédelmi magazin éves megbízhatósági rangsorát ismét a japán márkák uralják. A Mini a lista legaljára került.
Vágólapra másolva!

A fogyasztóvédelmi magazinok pápájaként tisztelt amerikai Consumer Reports - a tulajdonosok visszajelzései alapján - minden évben összeállítja autós megbízhatósági rangsorát. Ezeket a listákat hagyományosan a japán márkák uralják, nincs ez másként az idén sem: a Consumer Reports listáján a Lexus szerezte meg az első, a Toyota a második, míg az Acura a harmadik helyet. A Lexus pontszáma ötven százalékkal múlja felül az iparági átlagot.

Az Audi négy helyet javítva a negyedik helyre futott be, de ennél is nagyobbat ugrott a Volvo, amely a tavalyi huszadik helyet hetedikre cserélte. A Porsche és a BMW a középmezőnybe került, a Ford nem tudott elmozdulni a lista végéről. A gyártó pontszáma hatvan százalékkal marad el az iparági átlagtól, ennél rosszabbul csak a Fordhoz tartozó Lincoln, illetve a BMW irányítása alatt álló Mini teljesített.

Forrás: Consumer Reports

A Mini pontszáma száz százalékkal marad el az iparági átlagtól, a márka hat helyet zuhanva került az utolsó helyre. A Forddal kapcsolatban a legtöbb panasz a MyFordTouch elektronikus rendszerre érkezett, de sok problémát okoztak az Ecoboost motorok is.

A Consumer Reports kevés adatot kapott öt márkáról, ezért a Fiat, a Jaguar, a Land Rover, a Mitsubishi és a Tesla nem került fel a listára.