Egy bálna, ami sportautókat eszik reggelire - Mercedes-Benz S63 AMG bemutató

Mercedes-Benz
Vágólapra másolva!
A Mercedes S osztály új csúcsváltozata 4 másodperc alatt érheti el a 100 km/órás tempót. Némi pluszpénzért a 250 km/órás sebességlimittől is meg lehet szabadulni.
Vágólapra másolva!
Forrás: Mercedes-Benz

Csak a szeptemberi Frankfurti Autószalonon fog hivatalosan bemutatkozni az S osztály csúcsváltozata, ám a Mercedes már most nyilvánosságra hozta az S63 AMG képeit és műszaki adatait. Nem meglepő módon a motorháztető alatt az E63 AMG-ből ismerős 5,5 literes, V8-as motort találni egy kicsit átalakítva.

Forrás: Mercedes

A duplaturbós motorból 585 lóerőt és 900 Nm-nyi nyomatékot hoztak ki, így nem csoda, hogy mindössze 4,4 másodperc alatt eléri a 100 km/órás tempót a kéttonnás luxuslimuzin, ám ha valaki megrendeli az összkerékhajtást, ez a produkció akár 4 másodperc alatt is összejöhet. A végsebességet 250 km/órában limitálták, de némi pluszpénzért ez kiiktatható.

Forrás: Mercedes

A hétfokozatú automataváltó ugyancsak az E63 AMG-ből származik, így az S osztály sofőrje is választhat, hogy sportos vagy üzemanyagtakarékos üzemmódban használja. A Mercedes állítása szerint az átlagfogyasztás akár 10,1 liter is lehet, ami inkább csak egy erősebb viccnek értelmezhető, pláne ha tudjuk, hogy miként jönnek ki az ilyen mókásan alacsony értékek. A forgalmazás még az idén ősszel elkezdődik, az árlista 150 ezer eurótól indul.

Forrás: Mercedes