Csodaszép sportautóval lepte meg rajongóit a Jaguar

Vágólapra másolva!
A Project 7 nevű tanulmánnyal a versenypályákon aratott győzelmeit ünnepli az angol márka. Kár, hogy régen voltak ezek a diadalok, de ettől függetlenül gyönyörű az autó.
Vágólapra másolva!

Az angliai Goodwood Festival of Speed nevű rendezvény egy meglehetősen nagy hagyományokkal bíró hacacáré, ahol a hegyi felfutó versenyeken túl egy sereg egyedi és vadonatúj sportautót is meg lehet csodálni. Az egyre nagyobb és népszerűbb rendezvényre rendesen rákaptak az autógyárak is, ugyanis sokan erre az eseményre időzítik a sportosabb modelljeik premierjét. Így tett a hazai pálya előnyeit élvező Jaguar is, amely egy gyönyörű roadsterrel lepte meg a nagyérdeműt.

Teljesen átalakították a műszaki alapokat adó F-Type kabrió külsejét Forrás: Jaguar

Project 7 nevű modellről annyit érdemes tudni, hogy műszakilag az F-Type-ra épül, de a külsejét teljesen átszabták. Az utastérhez is bátran nyúltak, ugyanis az anyósülést kihajították, hogy a helyét egy bukósisaktartó konzol vegye át. A motorháztető alatt egy 550 lóerős, kompresszoros V8-as motor lapul, amelynek segítségével 4,2 másodperc alatt elérhető a 100 km/órás tempó. Ahogy az alábbi videóból is hallható, a kipufogórendszer hangolásánál is igen nagyvonalúak voltak a mérnökök, ugyanis elképesztő hangjuk van a nyitott sportdoboknak. És végül a tanulmány neve: a Project 7 onnan jön, hogy ezzel a modellel ünneplik a 7 Le Mans-i győzelmüket, amelyeket 1951 és 1990 között gyűjtött be a Jaguar.