Most kell tankolni

Vágólapra másolva!
A héten 14 forinttal lett olcsóbb az üzemanyag, jövő szerdán azonban kis drágulás jöhet, de legjobb esetben is csak szinten maradnak az árak.
Vágólapra másolva!

Jövő hét szerdán jó esetben nem változnak az üzemanyagárak, de 2-3 forintos drágulás sem kizárt - vetíti előre a Portfolio.hu.

Ezen a héten 14-14 forinttal lett olcsóbb a benzin és a gázolaj literenként, de nem csak ezért érdemes a kutakra sietni. A forint gyengült a dollárral szemben, és hiába stagnált benzin dollárban mért ára a hét második felében a világpiacon, a gázolajé pedig kissé még esett is dollárban mérve, a forint gyengülésének a magyar autósok isszák meg a levét.

A Portfolio.hu azt írja, a forintban mért jegyzésárak a benzinnél így másfél százalékkal nőttek, a gázolajnál minimálisan, 0,4 százalékkal csökkentek. Ebből az következik, hogy a benzin esetében esélyes, hogy hétfőn azt jelenti be a Mol, szerdán 2-3 forinttal emelkedik a benzinár, a gázolajé viszont változatlan marad. Azonban az sem kizárt, írja a portál, hogy szerdán még nem változik az üzemanyagár.