Kínában lekoppintották a magyar Mercit

Vágólapra másolva!
A Nagy fal melletti másolóüzemben elkészült a Mercedes CLA klónja, amely 2,5 millió forintnyi árral tarolhat a helyi piacon.
Vágólapra másolva!

Forrás: [origo]

Bármilyen perekkel is fenyegetőznek az európai és japán autógyártók, a kínai dizájnerek ma is előszeretettel kezdik a tervezést a Ctrl+C Ctrl+V billentyű kombinációval, legyen szó egy-egy modell orr- és farrészéről, vagy akár komplett sziluettjéről. Ezúttal a Mercedes új sztárját, a Kecskeméten gyártott Mercedes CLA-t helyezték vágólapra, és készítették el belőle az első ázsiai négyajtós kupét. Még az oldalajtók két-két, hátrafelé összeszűkülő domborítását is átvették, betyárbecsületből azonban vittek némi Volvo V40-utánérzést a hűtőrács és az első lámpák kialakításába. A farrészt sem merték egy az egyben lemásolni a Mercedesről, a hátsó lámpa leginkább Aston Martin-paródiának tűnik, az összhatás mégis eléggé mercedeses.

Forrás: [origo]

Egy ilyen eklektikus autónak nem választhatott akármilyen nevet a Guangzhou Auto (GAC), az angol Triumph márkanévből kiindulva Trumpchi GA3-re keresztelték, bár a januári Detroiti Autószalonon bemutatott tanulmány még E-Jet Concept néven futott. Műszaki adatokat még nem tettek közé róla, bár elég meglepő lenne, ha a Mercedes mintájára turbós benzinmotort és duplakuplungos váltót is előhúznának a bűvészkalapból. A szériaérett Trumpchi premierje a Shanghaji Autószalonon lesz, és az első ígéretek szenzációsan alacsony, 70 ezer yüanos (átszámítva 2,5 millió forintos) áron léphet piacra az újdonság. Ez bizony átszámítva közel hatmillió forinttal kevesebb annál, mint amit egy eredeti CLA-ért elkér a Mercedes - igaz, az európai bevezetésnek minimális az esélye.