Megmutatták Loeb brutális Peugeot-ját

peugeot 208 t16 loeb
Vágólapra másolva!
A francia márka nyilvánosságra hozta az első képeket az idei Pikes Peak hegyi versenyre készített 208 T16 versenyautóról.
Vágólapra másolva!

Forrás: Peugeot
Kattintson a képre, galéria nyílik!

Három hete már megírtuk, hogy az 1988-as és 1989-es győzelem után a Peugeot visszatér a legendás coloradói versenyre, a Pikes Peakre. Erre az alkalomra kölcsönkérték a Citroëntől a kilencszeres ralivilágbajnok Sébastien Loeböt, akinek egy vadonatúj versenyautót fejlesztettek ki.

Forrás: Peugeot

Az utcai autóra csak nyomokban hasonlító 208 T16-ot villámtempóban készítette el a Peugeot Sport, mivel a cégvezetés csak tavaly novemberben adott zöld utat a projektnek. A Peugeot az Unlimited kategóriában indul vele, mivel ebben az osztályban csak minimális megkötések vannak az autó technikai paramétereit illetően. Így fordulhatott elő az, hogy a hatalmas hátsó szárnyat a Le Mans-i Peugeot 908-asról tették át az összkerékhajtású, középmotoros raliautóra. ezeken az első képeken még nem a végleges festés látható, de nem csak a színvilággal, hanem a technikai adatokkal is adós maradt a Peugeot.

Forrás: Peugeot

Az idén június 30-án tartandó Pikes Peak verseny aszfalttal burkolt, 20 km hosszú útvonalát 156 kanyar tarkítja, a tengerszint feletti magasság 2800 m és a csúcspontot jelentő 4301 m között változik. A pálya felső részén a motorok akár 30 százalékot is veszíthetnek a teljesítményükből a ritkább oxigén miatt. Ez a verseny a koránál fogva is egyedülálló: az indianapolisi után ez a második legrégebbi amerikai verseny.