Az elbambulásba hal bele a legtöbb autós

hangos zene bömböl ordít rádió autó vezetés
Vágólapra másolva!
Egy amerikai biztosító elemzése szerint a vezetés közbeni ábrándozás sokkal több halálesetért felelős, mint a mobiltelefon-használat.
Vágólapra másolva!

Az Erie amerikai biztosító több ezer halálos baleset adatait nézte át, és a rendőrségi jegyzőkönyvek alapján arra a megállapításra jutott, hogy a vezetés közbeni "gondolatokba mélyülés" sokkal több halálesetért felelős, mint a mobiltelefon-használat.

Az elemzés szerint az amerikai halálos balesetek tíz százalékában legalább egy olyan szereplő volt, akinek figyelme elterelődött az útról a baleset pillanatában. A figyelem pillanatnyi kihagyását az esetek 62 százalékában az ábrándozás és az elmélyült gondolkozás okozta, a mobilok a balesetek 12 százalékáért voltak felelősek.

A balesetek kockázatát meglepő módon azzal is lehet csökkenteni, ha kevesebb utast szállítunk az autóban. A biztosító adatai szerint a legnagyobb figyelemelterelő veszélyforrások közé tartozik a városnézés, az autó utasaival való beszélgetés, a vezetés közbeni evés és az esetlegesen elszabadult állatok hajkurászása.