Nem szeretik a spéci gumikat az autósok

Vágólapra másolva!
A J.D. Power piackutató felmérése szerint nem örvendenek túl nagy népszerűségnek a defekttűrő és alacsony gördülési ellenállású abroncsok.
Vágólapra másolva!

Nincsenek elragadtatva az autósok a modern abroncsoktól, különösen a defekttűrőektől és az alacsony gördülési ellenállásúaktól. A J.D. Power piackutató felmérése szerint a vásárlók elsősorban azért fújnak a defektmentes abroncsokra, mert ugyanolyan gyakran kénytelenek cserélni őket, mint a hagyományosakat. Az alacsony gördülési ellenállású abroncsokkal kapcsolatban a probléma az, hogy a vevők nem is értik, hogyan működnek ezek, milyen kompromisszukkal jár használatuk, és ez milyen előnyökkel jár számukra. Mindkét abroncsfajtára igaz, hogy drágábbak is a hagyományosaknál.

A felmérés kíváncsi volt arra is, hogy a vásárlók melyik márkákkal a legelégedettebbek, a J.D. Power indexe a Michelint hozta ki győztesnek. Az 1000 pontos maximumból 775 ponttal zárt a francia márka, a második helyre a Continental (725), a harmadikra a Dunlop (717) került. A további sorrend Goodyear, Pirelli és Bridgestone volt.