Vágólapra másolva!
Genfben lerántották a leplet a Logan MCV új generációjáról. Már nem egyterű, hanem sima kombi az autó, csomagtartója 573 literes.
Vágólapra másolva!

Nemcsak generációt, koncepciót is váltott a Logan MCV. Eredetileg egyterűként jelent meg a román márka kínálatában az autó, csakhogy azóta megérkezett a jóval modernebb és trendibb Lodgy, az egyetlen igazán jól használható hétüléses autóra így nem volt tovább szükség. Történetét olcsó, klasszikus kombiként folytatja - valószínűleg erre is lesz igény a piacon.

Forrás: Dacia
Kattintson a képre a galériához!

A Logan kombi 4490 milliméter hosszú, alapjait ugyanaz a padlólemez adja, amely az új Logan és Sandero alatt is megtalálható. Az ötajtós Sanderónál 430 milliméterrel hosszabb az MCV, csomagtartója alaphelyzetben 573 literes, de egészen 1518 literig bővíthető. Az utastérben összesen 16 tárolórekeszt rejtettek el.

Forrás: Dacia

Az MCV elölről a Logannal és Sanderóval megimert arculatot hozza, a hátsó lámpák kialakítása kicsit hasonlít az első Kia cee'd kombin látott megoldásra. A Logan és Sandero motorjaival, köztük a TCe 90-nel és a 90 lóerős 1,5-ös dízellel lesz kapható a kombi, hazai alapára kicsivel kétmillió forint felett várható. A legtöbb piacon egyébként ugyanannyiba kerül majd, mint elődje.

Forrás: Dacia

A várakozásokkal ellentétben frissített Dustert nem mutatott be a Dacia Genfben, csupán egy kibővített felszereltségű különkiadás készült a terepjáróból Aventure néven.