360 lóerős a legerősebb Mercedes-Benz A osztály

mercedes a45 amg
Vágólapra másolva!
A Genfi Autószalon előtt közzétette a hivatalos adatokat az A45 AMG-ről a Mercedes-Benz. Az A osztály kínálatának csúcsára kerülő modell 360 lóerős lesz.
Vágólapra másolva!

Minden kiderült a Genfi Autószalonon bemutatkozó A45 AMG-ről, a Mercedes-Benz hivatalos adatokat tett közzé az A osztály legerősebb változatáról. Ezek szerint a négyhengeres, kétliteres turbómotorból 360 lóerőt sajtoltak ki 450 Nm-es csúcsnyomaték mellett, vagyis a 320 lóerős BMW M135i-nél és a 340 lóerős Audi RS3-asnál is jóval erősebb.

A legkisebb AMG modell 4,6 másodperc alatt gyorsul fel százas tempóra, végsebességét 250 km/óránál korlátozták. Hétfokozatú, három vezetési módot kínáló AMG Speedshift duplakuplungos váltó továbbítja az erőt mindkét tengelyre, a szerkezet Race Start funkciót is ad. Az ESP három állásban kapcsolható, előre három-, hátulra négylengőkaros, sportosra hangolt felfüggesztések kerültek.

Minden sarokban hűtöttek a fékek, elöl 350, hátul 330 milliméter átmérőjűek a tárcsák. Alapáron 18 colos felnikkel érkezik az autó, de 19-esek is rendelhetők. Az A45 AMG-hez számtalan külső és belső opciós csomag rendelhető a teljes testreszabhatóság jegyében, az értékesítés nyáron kezdődik.