A Fiat 500-asban a legnagyobb a sérülésveszély

Vágólapra másolva!
A Fiat 500 az Euro NCAP-nél és Amerikában is a legjobb minősítést kapta a törésteszten, mégsem biztonságos utazni benne. Legalábbis ezt mutatják egy biztosító adatai.
Vágólapra másolva!

Nem spórolt az 500-as biztonságán a Fiat, amit biztonságilag bele lehetett pakolni az autóba, az belekerült. Ennek köszönhető, hogy az Euro NCAP és az amerikai törésteszteket végző szervezet is a lehető legjobb minősítést adta neki, mégsem életbiztosítás benne utazni. Mert az 500-asnál jellemzően csak nagyobb autók közlekednek az utakon, ha ütközés történik, jó eséllyel nála nagyobb autóval találkozik a mini, a fizikát pedig nem lehet kicselezni.

Az Insure.com biztosítótársaság kárigények alapján készült összesítése szerint a Fiat 500-as óvja legkevésbé utasait a sérülésektől. Amikor az autó nála nagyobb járművel ütközik, a biztonsági cella jól működik ugyan, de az utasok az erőhatások miatt ide-oda csapódnak az utastérben, ami különböző sérüléseket okoz. A listát közlő autoblog.com nagyon találóan úgy fogalmazta ezt meg, hogy valami olyasmi történik a bent ülőkkel, mint tojásokkal egy megrázott kávéspohárban.

Utasait a hatalmas GMC Sierra 1500 óvja leginkább a sérülésektől, a második helyre a Porsche Cayenne került. A harmadik-ötödik helyen további GMC modellek osztoznak. Fontos kiemelni, hogy az adatok a nagyautómániás Amerikára érvényesek.