Szinte hibátlan motorokat gyárt a Honda, az Audi a legrosszabbak között

Honda Civic Sedan
Vágólapra másolva!
Közzétette az autómotorok megbízhatóságára vonatkozó indexét a brit Warranty Direct biztosító. A legjobb motorokat a Honda gyártja, a legrosszabbakat az MG Rover készítette.
Vágólapra másolva!

Közel ötvenezer bejelentést nyálazott át Nagy-Britannia egyik vezető biztosítótársasága, hogy megtalálja a leginkább és legkevésbé megbízható motorokat készítő autógyártókat. A Warranty Direct motorhibák alapján összeállított indexében akad néhány meglepetés, a sereghajtók között például a dobogón végzett két német autómárka is.


Az első lista a legrosszabb, a második a legjobb motorokat gyártó márkákat tartalmazza. A második oszlopban a hibaarány látható
(forrás: Warranty Direct)

A legrosszabb motorokat a már becsődölt MG Rover készítette, 13 tulajdonosból egy jelentett motorhibát. Nem lehet büszke teljesítményére az Audi sem, az ingolstadtiak 1:27-es mutatóval zártak, de minden negyvenedik Miniben is akadt gond a motorral. Ez a harmadik helyet jelentette a márka számára, amelynek anyacége, a BMW hetedikként zárt (1:45).

A legmegbízhatóbb motorok versenyében fölényesen nyert a Honda, csak minden 344. tulajdonosnak volt motorhibája. Másodiknak a Toyota (1:171), harmadiknak a Mercedes-Benz (1:119) futott be.