Nagyon megnőtt az új Maserati Quattroporte

maserati quattroporte
Vágólapra másolva!
Detroitban hivatalosan is bemutatkozott a Maserati Quattroporte hatodik generációja. 2015-re évi 50 ezer darabot szeretnének eladni az autóból.
Vágólapra másolva!

A Detroiti Autószalon előtt már minden lényeges információ kiszivárgott a Maserati Quattroporte új generációjáról, így a bemutatóra nem sok tisztázatlan részlet maradt. Nem véletlenül tartotta egyébként a világpremiert Amerikában a Maserati, tavaly a márka eladásainak 46 százalékát adta a helyi piac.

Jóval nagyobb elődjénél az új Quattroporte: hossza 163, szélessége 64, tengelytávolsága 107 milliméterrel nőtt, a hátul utazól legnagobb örömére. Nyártól kétféle duplaturbós motorral, háromliteres V6-ossal (410 LE, 550 Nm) és 3,8 literes V8-assal (530 LE, 710 Nm) lesz kapható az új Quattroporte. A motorokat a Maserati fejlesztette, de a Ferrarinál készülnek Maranellóban, mindkét blokkhoz nyolcfokozatú ZF automata váltó kapcsolódik.

A V8-as változat 4,7 másodperc alatt gyorsul 100 km/órás tempóra, végsebessége 307 km/óra. Ez 20 km/órával múlja felül a kifutó Quattroporte Sport GT adatát, miközben az átlagfogyasztás húsz százalékkal csökkent. Felárért összkerékhajtással is rendelhető az új Quattroporte.

A Maserati a korábbinál jóval többet szeretne eladni az autóból, 2015-re az évi 50 ezres eladás a cél. Az előző modellhez képest nagyobb, mégis könnyebb Quattroporte fejlesztése során ezért a prémiumérzetre és a praktikus használhatóságra egyaránt nagy hangsúlyt fektettek.