Vagány formával jön az új Lexus IS

lexus is
Vágólapra másolva!
A Lexus nyilvánosságra hozta az első fotókat a Detroitban bemutatkozó új IS-ről. Az biztos, hogy egyedi lett a szedán.
Vágólapra másolva!

Az előző Lexus IS hiába volt remek autó, unalmasnak mondott formája miatt csak statisztaszerepet játszott a német konkurensek mellett. A kategóriában az Audi A4-es, a 3-as BMW, de még a Mercedes E osztály is jobban megmozgatta a vevők fantáziáját, mint a japán szedán, erre válaszul a Lexus alaposan áttervezte az autót.

A formatervet az LF-CC tanulmány inspirálta, és afelől nem is lehet kétség, hogy az új IS egyedi lett. Az első képeken F Sport felszereltségi csomaggal látható az autó, vagyis az alapmodellek valamivel visszafogottabbak lesznek, ami nem feltétlenül lesz hátrány. Örök igazság, hogy a kevesebb néha több, a sportcsomagos IS néhány kiegészítője egyenesen giccsesnek tűnik, nincs egyben igazán a formaterv.

Aztán az is lehet, hogy néhány hónap alatt mindenki megszereti, mert a német irányvonalhoz valóban nincs semmi köze. Szélesebb és hosszabb is lett az IS, utastere így tágasabbá vált, a kabint prémium kiegészítőkkel tömték tele. A középkonzol gombjai érintésre reagálnak.

A Lexus egyelőre csak annyit árult el, hogy IS 250, IS 350 és IS 300h változatok lesznek kaphatók, hogy ezekbe milyen motorok kerülnek, még titok. Valószínű, hogy az IS kínálatából eltűnik a dízelmotor.