Itt vannak a tavalyi év legbiztonságosabb autói

törésteszt
Vágólapra másolva!
A törésteszteket végző amerikai szervezet nyilvánosságra hozta a tavalyi év legbiztonságosabb autóinak listáját. A frissen bevezetett, negyedátfedéses teszten mindössze 13 autó ment át, ezek lettek a bajnokok.
Vágólapra másolva!

Tavaly végezte el először új típusú töréstesztjét az amerikai Insurance Institute for Highway Safety (IIHS) nevű szervezet. A teszt során negyedátfedéssel vezették az autókat nem deformálódó akadálynak, olyan balesetet szimulálva, amely kitérő manőverek során következhet be.

Ezen olyan luxusautók is elhasaltak, amelyek korábban kiváló minősítéssel mentek át a frontális próbákon, az IIHS ezért a teszt állandó részévé tette a negyedátfedéses vizsgálatot. 2012-ben csak 29 autón tudták elvégezni a tesztet, ezek közül 13 felelt meg, így az IIHS ezeket tartja a tavalyi év legbiztonságosabb autóinak.

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=YJLk87SaCgbBDYas


Csak két luxusautó jutott be a legjobbak közé, az Acura TL és a Volvo S60. Mellettük a Dodge Avenger, Chrysler 200, Ford Fusion (Európában Mondeo), Honda Accord (szedán és kupé), Kia Optima, Nissan Altima, Subaru Legacy és Outback, Suzuki Kizashi, valamint Volkswagen Passat alkotta tizenegy érdemelte ki a TSP+ minősítést.