Baj van az ausztrál Volkswagenekkel

volkswagen golf, vw
Vágólapra másolva!
Hivatalos vizsgálat indult a Volkswagen ellen Ausztráliában, mert autói több esetben is váratlan lassulást produkáltak.
Vágólapra másolva!

Bizonyos piacokon gond van a Volkswagenek minőségével. Kínában és Japánban már több százezer, DSG-váltós modelljét volt kénytelen visszahívni a gyártó, Ausztráliában pedig feltűnően sok a motorhibás autó. A Newcastle Herald című lap szerint több tulajdonos is panaszkodott olyan hibára, amely már egy 32 éves Golf-tulajdonos haláláért is felelős.

Melissa Ryan egy melbourne-i autópályán haladt, amikor autójából hirtelen elment az erő, lassulni kezdett, a mögötte haladó kamion pedig hiába fékezett, már nem tudott megállni. A sofőr vallomása szerint a hirtelen lassulás előtt nem villant fel az autó féklámpája, ami arra utal, hogy a féknek nem volt köze a sebességvesztéshez.

Az ügyben indult hivatalos vizsgálat már tizenöt hasonló esetet talált. A Volkswagen hivatalos álláspontja az, hogy az autók minden esetben biztonsági üzemmódba kapcsoltak, ami különösen a dízelmotoros modellekre jellemző. A gyanú szerint a befecskendező rendszer hibásodik meg feltűnően nagy százalékban bizonyos modellekben. Biztonsági üzemmódban az autók jellemzően 50-60 km/h-s maximális sebességgel képesek haladni, korlátozott teljesítménnyel.