Loebbel tér vissza a Pikes Peakre a Peugeot

peugeot 208 pikes peak
Vágólapra másolva!
A kilencszeres ralivilágbajnok egy speciálisan felkészített 208-assal indul a coloradói hegyi versenyen júniusban.
Vágólapra másolva!

Forrás: Peugeot

Sébastien Loeb versenyautóját hivatalosan Peugeot 208 T16-nak hívják, utalva az 1988-ben 10:47-es rekordidővel győző Ari Vatanen Peugeot 405 T16-osára. Arról a legendás győzelemről díjnyertes rövidfilm is készült Climb Dance néven, amely itt nézhető meg.

Loeb autójának a teljesítményadatait csak április közepén árulja el a Peugeot, de nagyjából 600 lóerő körüli teljesítményre lehet számítani, amely kétszer akkora, mint a rali vb-n használt Citroën DS3 WRC-jének a teljesítménye, és nagyjából megegyezik Vatanen autójának erejével.

Az immár teljesen leaszfaltozott, 19,99 kilométeres pálya 156 kanyart tartalmaz, a legalacsonyabb és a legmagasabb pontja között 2860 méteres a szintkülönbség. Az idei versenyt június 30-án rendezik.

"Szeretném megköszönni a Citroënnek, hogy erre az alkalomra kölcsönadja különleges képességű világbajnokát. A célunk a győzelem, ezért fontos volt, hogy a lehető legtöbb adut tartsuk a kezünkben, és a legjobb partnereket nyerjük meg erre a versenyre" - nyilatkozta a Maxime Picat, a Peugeot igazgatója.

Tavaly Rhys Millen nyert egy Hyundaijal, ideje 9:46,164 volt, ami 5 másodperccel bizonyult gyorsabbnak Nobuhiro "Monster" Tajima 2011-es, Suzuki SX4-essel elért rekordjánál.